Visualisatie oefening - inrichten van je heilige plek

Een van de eerste dingen die je moet doen als je gebruik gaat maken van creatieve visualisering is een heilige plek binnenin jezel in te richten, waarheen je je telkens wanneer je dat wilt, kunt begeven. Je heilige plek is jouw ideale ontspanningsplek, van rust en veiligheid en je kunt haar juis zo inrichten als je wilt.

Sluit je ogen en ontspan je in een gemakkelijke houding. Denk je in dat je in een mooie natuurlijke omgeving bevindt. Het kan elke plaats zijn die je aanlokt - in een weide, op een bergtop, in het bos, aan zee. Het zou zelfs op de bodem van de oceaan, of op een andere planeet kunnen zijn. Waar het ook is, je moet je er comfortabel, prettig en op je gemak voelen.
Onderzoek je omgeving, merk alle zichtbare details op, de geluiden en geuren, bijzondere gevoelens of indrukken die je daarbij krijgt.
Doe nu alles wat je zou willen doen om de plek een huiselijker en meer comfortabele omgeving voor jou te laten zijn. Je zou er een soort huis of een schuilplaats kunnen bouwen, of misschien wil je het hele gebied gewoon omgeven met een gouden licht van bescherming of veiligheid, er dingen creŽren en arrangeren die het voor jou geriefelijk maken en prettig, of het met een bepaald ritueel maken tot jouw speciale plek.

Van nu af aan is dit je eigen persoonlijke innerlijke heiligdom, waarheen je elk moment kunt terugkeren door alleen maar je ogen te sluiten en te wensen dat je er was. Je zult het altijd genezend en ontspannend vinden er te zijn. Het is ook een plek van speciale macht voor jou, en misschien wil je er telkens heen waneer je een visualisering wilt doen, voor het slapen gaan of voor je je dag begint.
Het is mogelijk dat je merkt dat je heiligdom van tijd tot tijd spontaan verandert, of dat je er veranderingen of aanvullingen wilt aanbrengen. Je kunt zeer creatief zijn in jeheiligodm en er een heleboel plezier hebben - maar denk er aan dat je er de primaire eigenschappen van vredigheid, rust en een gevoel van absolute veiligheid bewaart.