Centrum

Voeding voor de spirit (geest) van de mens.

In alle dingen van het alledaagse leven, door opvoeding, de maatschappij en de sociale wereld komt onze spiritualiteit niet altijd aan bod. Wij voeden ons lichaam, ons verstand en onze emotionele behoeftes maar onze spiritualiteit wordt vaak te weinig of niet gevoed.
Sommige van ons raken hun kern kwijt, hun plezier of diepere betekenis van het leven.
Anderen verliezen zichzelf in de zoektocht. Sommige van ons zijn uit balans, ziek, problemen met relaties, werk, geld of zijn eenzaam. Sommige hebben behoefte aan samenzijn met gelijkgestemden.

Esoterisch Centrum wil een thuis zijn, een rustpunt, een ontmoetingspunt, een voedingsbron voor hart en ziel. Op onze plaats van kracht bieden wij spirituele ontwikkeling, bewustwording en healing.
Het centrum bevindt zich in het buitengebied van Etten Leur; op 5 minuten afstand van de bossen.
Er is een grote tuin met hoge bomen. Kinderen zijn welkom en kunnen binnen in het huis (vlakbij het centrum), buiten op de binnenplaats of in de grote, omheinde tuin spelen.
We zijn toegankelijk voor kinderen, jonge mensen,  middelbare leeftijden en senioren. Voor singles en voor paren, voor vrienden en vriendinnen of voor jou alleen. Voor wie nog niets gedaan heeft met spiritualiteit, voor ervaren mensen en voor zoekenden.
Vanuit de groepsruimte kijk je op de tuin en zo is de natuur altijd aanwezig. Het centrum bevindt zich op een energetisch krachtplaats en dat is voelbaar in alle activiteiten. Bij goed weer geven we ook lessen in de tuin of bossen, of je kan in de pauze even naar buiten als je wilt.

In het centrum is van alles wat. Vele wegen leiden naar bewustworden, naar ontwikkeling, naar heel worden of healing. Er zijn losse avonden, korte of lange cursussen, opleidingen en individuele mogelijkheden. Onze docenten en healers komen zowel uit Nederland als het buitenland. Wat bij de een leidt naar ontwikkeling kan bij de ander niet aanslaan. Daarom bieden wij verschillende dingen.
Esoterisch centrum vindt het ook belangrijk dat er regelmatig nieuwe dingen zijn, nieuwe methodes, nieuwe ingangen om daar te geraken of te bereiken wat JIJ wilt. Daardoor blijf je wakker en alert, je valt niet in slaap en je oefeningen worden geen routine.

We zijn erg toegankelijk voor iedereen en flexibel. Heel veel kan in overleg. Je bent welkom zoals je bent. En we proberen rekening te houden met wat jij nodig hebt.

Het centrum is zowel te bereiken met de auto als wel met trein en vanaf het station met de treintaxi (4 euro).
Onze ervaring is dat als mensen elkaar kennen in de groepen er meestal wel iemand is die je even wilt afzetten op het station, of waar je zelfs een stuk mee kan rijden.
Vele vriendschappen ontstaan in de groepen en af en toe zelfs een relatie.

Het verhaal van Esoterisch Centrum en Petra Giesbergen

Petra Giesbergen geeft al sinds 1987 les, therapie en healingen. Zij huurde overal ruimtes om hier mensen voor te kunnen ontvangen. Het verlangen ontstond naar een vaste plaats in of bij de natuur.
Rust, geen verstoring van de energie, de kracht van de natuur........ Zij vroeg regelmatig aan de spirits in de natuur om haar te helpen zo\'n plaats te vinden. Niet alleen voor haarzelf maar waar zovelen konden komen om hun leven te verrijken.
Het duurde lang vanwege het financiele aspect. Maar plots veranderde de omstandigheden: en er kon werkelijk worden gezocht naar een plaats.
De Hogere Kracht (God, het Licht of hoe ieder dat voor zichzelf noemt) had de gebeden gehoord, de vraag was serieus genomen.
Er werd gezocht maar niets was DE plek. De plek waar iedereen kon komen en zijn.
Er werd een ritueel gedaan; help ons een plek te vinden. Waar we kunnen wonen, spiritualiteit aanbieden en gelukkig zijn. En plaats waar ons kind kan spelen, waar onze dieren kunnen zijn. Waar andere kinderen ook kunnen komen. Deze plaats is niet alleen voor ons; we beloven hem te delen. Help ons zoeken Hogere Kracht, help ons zoeken gidsen en spirithelpers. We vroegen  het met heel ons hart.
Na 1 jaar vonden ze in Etten Leur het huis en centrum die zich op een krachtplaats bevonden.
Toen we de plaats bezichtigden en door de tuin liepen, zei de plaats \'welkom\'. In het huis omarmde ons een deken van warme energie. Een poes kwam naar ons toe en groette ons. De plaats ademde kracht en rust uit. In de bossen verderop vonden we diverse geweldig energetische plekken.
Dit was het, de plaats was gevonden. Ook voor jullie! En daarom zijn jullie welkom, ieder van jullie !